Erik ten Hag bliver som Manchester United-manager og er i forhandlinger om at forlænge sin kontrakt, sagde en person med kendskab til situationen til The Associated Press tirsdag.

Personen talte på betingelse af anonymitet, fordi beslutningen ikke var blevet offentliggjort.

Beslutningen afslutter måneders usikkerhed om Ten Hags fremtid, efter at han stod i spidsen for Uniteds dårligste ligasæson i 34 år, men sluttede sæsonen af med at vinde FA Cuppen med en sejr over Billige Manchester City fodboldtrøjer.

United foretog en evaluering efter sidste måneds pokalfinale og besluttede at holde fast i Ten Hag, som har vundet to trofæer på lige så mange sæsoner, siden han kom til klubben fra Ajax i 2022.

FA Cuppen fulgte efter den engelske Liga Cup, som hollænderen vandt i sit første år på Old Trafford. Men i hans anden sæson fik den 20-dobbelte mester sin laveste placering i Premier League - en ottendeplads - og tabte 19 gange i alle turneringer.

Ten Hag beholder sit job på trods af, at den nye medejer Jim Ratcliffe har foretaget en større revision af Uniteds fodboldaktiviteter.

Europa Cup Trøje

Den britiske milliardær Ratcliffe købte 27,7 % af aktierne i klubben i februar og har ansat en ny administrerende direktør og teknisk direktør, og en sportsdirektør er på vej.

Ten Hag, som vandt tre hollandske titler med Ajax, var Ratcliffes sidste store opkald. Han overlevede på trods af, at han ikke kunne leve op til Ratcliffes udfordring om at sikre Champions League-kvalifikation til næste sæson.

Ten Hag er Uniteds femte permanente manager, siden Alex Ferguson trak sig tilbage i 2013 i en periode med tilbagegang på banen. Der er gået 11 år uden at vinde titlen.

David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho og Ole Gunnar Solskjær har alle ikke formået at bringe klubben tilbage til tidligere tiders storhed.

Ten Hag gik ind til pokalfinalen under intenst pres, og man vidste ikke, om en sejr ville være nok til at redde hans job.

Hans hold leverede en fremragende præstation og slog den firedobbelte forsvarende ligamester City med 2-1 på Wembley Stadium.

Bagefter udsendte en opmuntret Ten Hag en trodsig besked og sagde, at hvis United »ikke vil have mig mere, så tager jeg et andet sted hen for at vinde trofæer, for det er det, jeg har gjort i hele min karriere.«

Ratcliffe overtog kontrollen med Manchester United fodboldtrøjer børn svigtende fodboldaktiviteter efter at have investeret 1,3 milliarder dollars i aktier og tilført klubben yderligere 300 millioner dollars i kontanter.

Han er hurtigt gået i gang med sit eftersyn med udnævnelsen af den tidligere Manchester City-direktør Omar Berrada som CEO. Citys tidligere akademichef Jason Wilcox er blevet ansat som teknisk direktør.

Newcastles Dan Ashworth er udset til at blive sportsdirektør.