Gareth Southgate har antydet at det engelske landslaget mangler det fysiske nivået til å gjennomføre planen hans i EM 2024, mens Declan Rice har snakket åpent om presset spillerne føler.

Stemningen i England-leiren var preget av selvransakelse og selvransakelse etter 1-1-kampen mot Danmark på torsdag. Det var ikke så mye resultatet som gjorde at de fortsatt er i førersetet for å kvalifisere seg til åttedelsfinalene som vinnere av gruppe C. Det var snarere den kollektive prestasjonen, som var preget av feil med ball og fravær av aggressivitet uten ball. Presset fungerte ikke, fraværet av høyintensive spurter var skrikende, og det var bekymringsfullt å se hvordan Danmark var i stand til å finne rom.

Southgate har ikke lagt skjul på at han er bekymret for formen til flere av spillerne i startelleveren, som ikke har spilt mange hele kamper de siste ukene og månedene. Kapteinen Harry Kane er blant dem. Han skadet ryggen mot slutten av den hjemlige sesongen med Bayern München, og har bare spilt 90 minutter én gang siden 4. mai - i Billige England fotballdrakter 1-0-seier over Serbia i den første gruppespillrunden her.

Kane verken presset eller løp bakover mot Danmark, og Southgate tok ham av i det 70. minutt til fordel for Ollie Watkins, da han følte at han trengte ny energi i front. Bukayo Saka og Phil Foden ble byttet ut samtidig. Saka gikk glipp av Arsenals siste Premier League-kamp på grunn av en skade, og spilte bare 25 minutter av Englands treningskamper.

"Vi presser ikke godt nok, med nok intensitet, sier Southgate. "Vi har begrensninger i hvordan vi kan gjøre det med tanke på den fysiske tilstanden. Vi kan for eksempel ikke presse så høyt oppe på banen som vi kanskje kunne ha gjort i kvalifiseringskampene. Og vi holder ikke ballen godt nok. Vi må holde bedre på ballen og bygge med mer kontroll."

Rice ble spurt om hva han mente om Southgates kommentarer. Var spillernes fysiske tilstand et problem? "Det er vanskelig å si, egentlig", sa Rice. "Du kjenner bare deg selv. Guttene kommer aldri til å innrømme om de er slitne eller ikke. Som tilskuer til en kamp kan du se om en spiller er sliten eller ikke. En spiller kommer aldri til å innrømme det."

Presset på spillerne er intenst, granskningen er nådeløs, og det har vært mulig å lure på om det har påvirket dem. Southgate innrømmet etter Danmark fotballdrakter barn kampen at "om noe, så viser de at de bryr seg for mye".

Rice sa: "Vi er alle så desperate etter å vinne: "Vi er alle så desperate etter å gjøre landet stolt. Vi er alle så desperate etter å vinne, etter å være ledere, etter å gå ut og gi folk minner for livet.

"Noen ganger føler jeg kanskje at vi legger for mye press på oss selv, der vi bare kunne gått ut og latt det gå av seg selv. Men se - to kamper, én seier, én uavgjort. Og nå går vi inn i den siste kampen [mot Slovenia på tirsdag]. Målet vårt er alltid å kvalifisere oss, og jeg er sikker på at vi fortsatt kan gjøre det."

sa Southgate: "Jeg ser hver dag at de elsker å jobbe sammen. Jeg tror ikke det er mangel på gnist. For øyeblikket bryr de seg ironisk nok for mye, og de trenger et fast lederskap. Vi må lede dem gjennom den vanskelige perioden som kommer, men vi må holde oss på sporet og fokusere på utfordringen som ligger foran oss.

"Vi prøver å gjøre noe som aldri har blitt gjort før [vinne EM]. Så det kommer til å bli litt av en berg-og-dal-bane. Det kommer ikke til å gå knirkefritt når du prøver å oppnå ekstraordinære ting. Det er jævlig vanskelig. Norge Fotballtroye Vi må akseptere forventningsnivået, vi må akseptere arenaen vi befinner oss på. Og vi må finne en bedre måte å spille på enn det vi har gjort så langt."