Kutsu sitä miksi tahansa, mutta älä kutsu sitä onneksi.

Real Madrid on hallinnut eurooppalaisen seurajalkapallon suurinta palkintoa kuin kukaan muu. Valmentaja Carlo Ancelottilta kysyttiin Mestarien liigan finaalin aattona, osaisiko hän selittää sen.

”Tässä seurassa on jotain erityistä. On tärkeää tutkia sitä", Ancelotti sanoi perjantaina. ”Siinä on jotain erityistä. Mistä syystä en tiedä. Historia, olosuhteet, pelaajien laatu, luonne … se tapahtui niin monta kertaa, ettei se voi olla sattumaa.”

Borussia Dortmund kohtaa lauantaina Wembley-stadionilla pelattavassa finaalissa seuran, joka ei tunnu koskaan lukevan kelloa, joka ei koskaan tunnu sanovan ”kuolema” ja joka on toistuvasti uhmannut todennäköisyyksiä tehdäkseen epätodennäköisiä paluita kilpailussa, jota se arvostaa enemmän kuin mitään muuta.

Viimeisin oli Joselun kahden maalin cameo Bayern Müncheniä vastaan pelatun välieräottelun loppuvaiheessa, kun 14-kertainen Euroopan mestari oli minuuttien päässä putoamisesta.

Kaksi vuotta sitten Paris Saint-Germain jalkapallopaidat ja Manchester City joutuivat Madridin ikimuistoisimpien taistelujen kohteeksi. Madrid voitti pokaalin vuonna 2022 jäätyään jälkeen jokaisella kierroksella 16. kierrokselta välieriin asti.

”Haluaisimme aloittaa (ottelun) mieluummin voitolla”, kapteeni Nacho sanoi. ”Me myös kärsimme kentällä, kun häviämme.”

Nuo näyttävät comebackit vain lisäävät sitä mystiikkaa, joka ympäröi Madridia ja Mestarien liigaa.

Voitto Dortmundia vastaan toisi ennätyksellisen 15. Euroopan cupin. Ancelotti itse voi asettaa uuden mittarin ennätyksellisellä viidennellä Mestarien liigan pokaalilla valmentajana.

Jalkapallo Shop

Viesti on selvä: Dortmund ei taistele vain Madridin tähtijoukkuetta vastaan kentällä, vaan myös historian painolastia vastaan. Ja Madridin pelaajat ruokkivat legendaa aivan liian mielellään.

”Kaikki jalkapallosta pitävät tietävät, että Halvat Real Madrid lasten jalkapallopaidat on erityinen joukkue tässä kilpailussa, Nacho sanoi. ”Me emme ole keksineet sitä. Kun (Mestarien liigan) hymni soi, tunnemme erityisen tunteen. On jotain erityistä voittaa niin monta pokaalia, mutta myös suuri vastuu.”

Madrid on ylivoimainen suosikki voittamaan Mestarien liigan aikakauden yhdeksännen mestaruuden ja toisen kolmen viime kauden aikana. Sen tiellä on Dortmundin joukkue, joka sijoittui Saksan liigassa viidenneksi ja jäi 27 pistettä mestari Bayer Leverkusenista.

Mutta Dortmundin yksi Mestarien liigan pokaali oli myös yllätys vuonna 1997, kun se voitti puolustavan mestarin Juventuksen.

”Olemme valmiita kilpailemaan korkeimmalla tasolla”, valmentaja Edin Terzic sanoi. ”Ehkä jos pelaat 10 kertaa Real Madridia vastaan, se on hyvin vaikeaa. Jos pelaat 34 kertaa, se on mahdotonta. Mutta jos sen jakaa yhteen peliin, finaaliin, kaikki on mahdollista.

”On selvää, että heillä on suosikin rooli. Me emme välitä siitä.”

Dortmund varmisti finaalipaikkansa yllätysvoitoilla Atletico Madridista ja PSG:stä puolivälierissä ja välierissä.

Tämä on sen kolmas finaali hävittyään Bayern Münchenille, myös Wembleyllä, vuonna 2013.

”Jos olemme rohkeita ja valmiita näyttämään, ettemme ole täällä katsomassa, miten Real Madrid nostaa seuraavan pokaalin, vaan olemme täällä antamassa heille peliä, niin meillä on mahdollisuus”, Terzic sanoi.